4/2/12

alcohol is not the only solution

Ορiσμός:
Το αλκοόλ είναι ναρκωτικό.
Απλά είναι νόμιμο.
Με τον όρο αλκοολισμός, δεν εννοούμε απλώς και μόνο την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. Εννοούμε την εσωτερική απώλεια ελέγχου, την ανάγκη του ατόμου να καταναλώνει αλκοόλ με κάθε ευκαιρία και την εμφάνιση ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς κατά την χρήση.
Το άτομο που πάσχει από αλκοολισμό χάνει σταδιακά, την ελευθερία του απέναντι στο αλκοόλ.
Το μετατρέπει σε κεντρικό άξονα της ζωής του, χάνοντας οποιοδήποτε ενδιαφέρον για δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις και γενικά ανθρώπινη ζωή.
Αλκοολικός μπορεί να γίνει ο καθένας.
Ο αλκοολισμός είναι μία ύπουλη και προοδευτική ασθένεια.

Ποιο είναι το θέμα μας.. Το γεγονός ότι από μικρή ηλικία όλοι ερχόμαστε σε επαφή με αυτό το πολύ εθιστικό ,αρκετά ενδιαφέρον ποτήρι που διαθέτει 60% οινόπνευμα και 30-40% συμπλήρωμα!Γιατί όλοι παρασυρόμαστε και τείνουμε να κάνουμε χρήση των ποτών? Γιατί νομίζουμε πως με τη χρήση του ποτού θα διασκεδάσουμε η θα ξεπεράσουμε το άγχος η τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε?Γιατί νομίζουμε πως με μερικά ποτήρια που διαθέτουν αλκοόλ θα γίνουμε πιο διασκεδαστικοί,πιο ευδιάθετοι και θα έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση.Ή μήπως επειδή έχουμε την πεποίθηση πως με το ποτό θα μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτά που μας προβληματίζουν,και θα έχουμε περισσότερη ενέργεια για να τα αντιμετωπίσουμε και να βρούμε λύση σε αυτά! Κι όμως όλα αυτά είναι λανθασμένα! Συνειδητοποιούμε πως οι περισσότεροι έφηβοι (μαζί και εγώ) βρίσκουν διασκεδαστικό δυστυχώς το να κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μαζί με τις παρέες τους! Ποιο φαίνεται ωστόσο να είναι το αποτέλεσμα? Το να μην μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τις καταστάσεις (αλλά ούτε και τις τις ποσότητες που πίνουμε) ,και να προκύπτει ένα τελείως γελοίο αποτέλεσμα που οδηγεί στην εξαθλίωση του ατόμου ,πόσο μάλλον στις κοπέλες! Ο οργανισμός ενός εφήβου δεν αντέχει μεγάλες ποσότητες!Συμπέρασμα ένα:αν οι έφηβοι αρχίσουν από μικρή ηλικία τη χρήση αλκοόλ είναι πολύ πιθανό να γίνουν αλκοολικοί ή χρήστες οποιουδήποτε άλλου είδους ναρκωτικού,γιατί μαθαίνουν να αρέσκονται στον εθισμό!       

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...