14/2/14

"Βαλεντινοι και Μπλε άλογα"




Για την πλειοψηφία των ανθρώπων η ημέρα του "Αγίου Βαλεντίνου" είναι "ιερή". Όπως ρε παιδί μου γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, Το Πάσχα ,τα γενέθλια μας έτσι κατά κάποιο τρόπο γιορτάζουμε και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άνθρωποι με στρυφνό και κρύο χαρακτήρα "μαλακώνουν" και μετατρέπονται αστραπιαία μέσα σε μια μόλις μέρα ,στην πιο κλισέ και γλυκανάλατη εκδοχή του εαυτού τους ,αναζητώντας εντυπωσιακούς ίσως και λιτούς τρόπους εκδήλωσης της αγάπης τους προς το έτερον ήμισυ τους . Ο χώρος τριγύρω ,μέσα σε όλη αυτή τη μουντίλα και καταθλιπτικότητα που επικρατεί , λίγες μέρες πριν μεταμορφώνεται σε ένα κόκκινο μέρος ,όπου πίσω από τα αμέτρητα καρδουλομπαλονακια και τα χνουδωτά αρκουδάκια με τη χαρακτηριστική καρδούλα στα χέρια τους και την αναμενόμενη φράση "I love you! " κρύβει το αίσθημα "υποχρέωσης" και ανάγκης συμμετοχής στη μαζικοποιημένη ομάδα ερωτευμένων που δημιουργήθηκε μόλις σε μια μέρα !

 Πόσες φορές έχουμε δει ζευγάρια να τσακώνονται να λογομαχούν και να στηρίζουν τις ελπίδες για συμφιλίωση σε εκείνη τη μέρα? ! Πόσες φορές έχουμε δει μοναχικά άτομα να ζηλεύουν η ακόμη και να στηρίζουν τις ελπίδες τους για εύρεση του άλλου τους μισού την ημέρα εκείνη ?! Πολλές ! Και αυτό γιατί?..γιατί πολύ απλά έχει δημιουργηθεί τόσος ντόρος γύρω από αυτό το εορταστικό γεγονός, ώστε οι άνθρωποι έχουν την ψευδή πεποίθηση πως Τότε πρέπει να δείξουν με κάποιο τρόπο την αγάπη τους στο άτομο με το οποίο είναι ερωτευμένοι. Και ποιος σκέφτεται εκείνους τους ανθρώπους που ,όσο οι "χλιδάτοι" ερωτευμένοι ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα σε επιφανειακά δώρα αγάπης,σε πολυτελή εστιατόρια ,στέκονται έξω στο κρύο και προσπαθούν να επιβιώσουν ζητώντας απλώς μια μικρή βοήθεια ?! Κανένας! Διότι το μυαλό βρίσκεται μόνο στην αγάπη τους και στα λούτρινα. Λες και τα λουτρινα θα είναι δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές ,λες και τα λούτρινα θα σου κρατάν συντροφιά η θα σου φτιάχνουν πρωινό . Όλα αυτά αντικαθιστονται απλώς από ένα λούτρινο,η ένα φανταχτερό κόσμημα .

Για κάποιους άλλους πάλι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι απλώς μια συνηθισμένη μέρα με τα συνηθισμένα άτομα και το συνηθισμένο πρόγραμμα τους.  Απαξιούν για μια από τις πιο kids γιορτές και χλευάζουν οτιδήποτε έχει δημιουργηθεί για να πωληθεί. Δεν περιμένουν τη συγκεκριμένη μέρα για να εκδηλώσουν την αγάπη στον/στη σύντροφο τους και γυρνούν σπίτι έχοντας στο χέρι όχι σοκολατάκια και αρκούδια, αλλά τα χαρτιά της δουλειάς και τα φαγώσιμα της ημέρας. 
Το θέμα είναι, πως κάθε μέρα ,για αυτούς που πραγματικά αγαπούν, πρέπει να αποτελεί γιορτή .

Κάθε μέρα με κάθε τρόπο οφείλεις να εκδηλώνεις την αγάπη σου για τον άνθρωπο που αγαπάς , και αυτό είναι υποχρέωση . Κάθε στιγμή της ζωής σου πρέπει να δείχνεις την αγάπη σου , γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί . Μη θεωρείς τίποτα ως δεδομένο και μην παραλείπεις να εκδηλώνεις τα συναισθήματα . Όλοι είμαστε άνθρωποι και χρειαζόμαστε κάθε τόσο μια μικρή επιβεβαίωση . Έστω μικρή , αλλά τόση που να αρκεί για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη .
Άντε Χρόνια Πολλά σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τη σημερινή ημέρα . ~ Άγιο - Βαλεντίνοι ~

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...