21/4/14

Γιατί δεν ταιριάζουμε ποτέ με τους ομοίους μας.



Μερικές φορές, όταν έχουμε συγχυστεί από φιλίες , από τσακωμούς μαζί τους ή ακόμη και από τσακωμούς με συγγενικά πρόσωπα, ευχόμασταν να υπήρχαν άτομα ακριβώς ίδια με εμάς. Άτομα που θα σκέφτονταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που θα συμπεριφερόταν σε διαφορετικές συνθήκες με την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με τη δική μας ή ακόμη που θα έδιναν τις ίδιες απαντήσεις με εμάς. Που θα άκουγαν το ίδιο είδος μουσικής, και η ενδυμασία τους δε θα διέφερε ιδιαίτερα από τη δική μας! Τι και αν θα φαινόμασταν σαν κλώνοι,  εμείς θα επιθυμούσαμε να υπήρχε "έστω ένας" να μας καταλάβει. Και υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που δεν καταλαβαίνουμε τον τρόπο σκέψης των γύρω μας και που απλώς σκεφτόμαστε αυτό : " δεν ταιριάζουμε " / "δεν μπορεί να με καταλάβει" / "δε ταιριάζουν καθόλου οι απόψεις μας" κτλ.

Ας σκεφτούμε όμως λίγο, πως ακριβώς θα ήταν ο κόσμος εαν όλοι ήμασταν ίδιοι : άνθρωποι με την ίδια ενδυμασία,το ίδιο στυλ θα έβγαιναν σε μία καφετέρια του γούστου τους χωρίς να έχει προηγηθεί ήδη η κλασσική συζήτηση του τύπου "-Που λες να πάμε? -Ααα δεν έχω πρόβλημα,εσύ όπου θες.. -Δε με βοηθάς όμως έτσι..θες να πάμε εκεί? -Αααχ όχι..είναι πολύ στενά/στριμωχτά" μπλα μπλα μπλα. Καθ όλη τη διάρκεια της εξόδου τα δύο άτομα θα ανέπτυσσαν συζητήσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και θα συμφωνούσαν σε όλα. "-Εγώ ακούσω Fra.. -nk Sinatra!Και γω το ίδιο -Μου αρέσει το μπ.. -ον φιλέ!! Δεν το πιστεύω και μένα!" --> Too boring!!

Φυσικά υπάρχει και αυτή η περίπτωση των ομοίων που προσπαθούν να επιβληθούν ο ένας στον άλλο.Όταν δύο άτομα είναι τόσο δυναμικά, όταν οι απόψεις τους είναι τόσο ισχυρές και της προβάλλουν με έναν ιδιαίτερα αυταρχικό τρόπο, τότε είναι δύσκολο δύο όμοιοι "μονομάχοι" να κρατήσουν μία ισορροπία. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι να συγκρουστούν και να γίνουν θρύψαλα,λόγω της οξύνοιας τους!

Η ομοιότητα σου με ένα άτομο και οι κοινές προτιμήσεις που έχετε ίσως σε ενθουσιάσουν αρχικά, αλλά το μόνο που έχουν να σου προσφέρουν στην πορεία του χρόνου είναι βαρεμάρα. Και αυτό διότι δεν αντέχεις για πολύ να βρίσκεσαι στο ίδιο περιβάλλον με άτομα που δεν έχουν αυτό το "κάτι ξεχωριστό" να σου προσφέρουν. Αυτή τη νότα "διαφορετικού" που θα σε ενθουσιάσει και θα σε κρατήσει σε μία διαρκή περιέργεια για το νέο και διαφορετικό που μπορεί ένα άτομο να κρύβει μέσα του. Πόσο θα μπορούσες να αντέξεις με ένα άτομο που δεν μπορεί σε τίποτα να σε εκπλήξει , και η κάθε του συμπεριφορά σε κάθε περίσταση είναι αναμενόμενη?! Λίγο..αυτή είναι η απάντηση. Λίγο, γιατί ο κάθε άνθρωπος ψάχνει έναν άλλο να τον συμπληρώσει , να καλύψει τα κενά του και να του προσφέρει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα του προσφέρει ο ίδιος.

Έχω δει έως τώρα, τόσα διαφορετικά ζευγάρια, και κάθε φορά απορούσα σε τι ακριβώς θα μπορούσαν να ταιριάζουν αυτοί οι δύο. Μετά από λίγη σκέψη βρήκα την απάντηση "Σε τίποτα"! Και αυτό είναι που τους κάνει ταιριαστούς. Αυτή η -ανομοιότητα- τους. Διότι χάρις αυτή, η σχέση δε γίνεται ποτέ κουραστική/βαρετή ή αναμενόμενη.Συνεπώς το να είσαι όμοιος με κάποιον δεν αποτελεί προϋπόθεση για να συμβαδίζετε, ή για να πάει καλά η σχέση σας. Οι προϋποθέσεις είναι άλλες.. Η διαφορετικότητα είναι αυτή που σε εξυτάρει !

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...