22/7/14

Άνθρωποι - Παζλ

 Έτσι όπως τυχαίνει να καθόμαστε στην παραλία, κατά τη διάρκεια μιας δροσερής ημέρας πίνοντας τον αρκετά πικρό καφέ μας,  φυσάει, και νιώθουμε πως εμείς, ως όντα πρόκειται να διασκορπιστούμε ξαφνικά σε χιλιάδες κομμάτια και το κάθε ένα κομμάτι μας να φύγει σε διαφορετικές τοποθεσίες. Ή για να είμαι ειλικρινής, αυτό μπορούμε επίσης να το αισθανθούμε όταν απλά νιώθουμε πόνο...πόνο ή στενοχώρια ύστερα είτε από ένα χωρισμό είτε από θάνατο. Ας μην ξεχνάμε ,πως κάθε χωρισμός είναι και ένας μικρός θάνατος, της ταπεινής ζωής μας. Πόσες φορές δεν έτυχε να νιώσεις...απλά αποτελούμενος από αναρίθμητα μικρά τμήματα ,από τα οποία αν λείψει Κάτι , ανεξαρτήτως του μεγέθους του, ή του χρονικού διαστήματος που αποτελούσε μέρος σου, νιώθεις κενό. Ένα κενό από το οποίο μπάζει τόσος αέρας που αρχίζεις να κρυώνεις.

 Αν υποθέσουμε πως ο άνθρωπος ψυχικά δεν αποτελεί μία  μονάδα, αλλά αποτελείται από τόσα κομμάτια ,όσα έχει και ένα αρκετά δυσεπίλυτο παζλ ,που έτυχε να σου χαρίσει ένας θείος σου στη γιορτή σου όταν ήσουν μικρός ,απλά και μόνο επειδή το βρήκε προσφορά σε κάποιο τυχαίο σούπερ μάρκετ κοντά στη γειτονιά του. Παζλ ο άνθρωπος; Σκέφτεσαι. Ναι! Όπως κάθε παζλ μικρό ή μεγάλο, με 100 ή χίλια τρομακτικά μικροσκοπικά τμήματα, τα οποία παιδεύεσαι με τις ώρες ή ακόμη και μέρες για να ολοκληρώσεις έτσι περίπου είναι και ο άνθρωπος. Μόνο που για την ολοκλήρωση ενός ανθρώπου δε χρειάζονται μέρες ,χρειάζονται χρόνια ολόκληρα και αυτά ίσως και να μη φτάσουν. Έως ότου φτάσει στο θάνατό του ο κάθε άνθρωπος, τείνει να συμπληρώνει στην ψυχή του και από ένα κομμάτι.

 Στα παζλ, το κάθε κομμάτι ακόμη και αν δεν αναδεικνύει κάποια συγκεκριμένη εικόνα, ακόμη και αν η όψη του μας είναι παντελώς αδιάφορη, και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να το τοποθετήσουμε σωστά έτσι ώστε "να συμπληρωθεί το καρέ" ,που λέμε, έχει μία συγκεκριμένη σημασία. Είναι απαραίτητο ειδάλλως δεν πρόκειται να διαμορφωθεί η τελική εικόνα του παζλ. Και αν τύχει και αυτό "απουσιάσει"/λείπει τότε η εικόνα θα είναι ανολοκλήρωτη και λειψή. Έτσι κάπως θα μοιάζει και ο άνθρωπος. Κάθε μικρό γεγονός , κάθε νέος άνθρωπος που γνωρίζουμε, και κάθε περιστατικό μπορούμε να το παρομοιάσουμε με ένα μικρό κομμάτι ενός παζλ. Είμαστε άνθρωποι που ζουν και δεν μπορούμε να γίνουμε ολοκληρωμένοι αν κάποια από τα κομμάτια απουσιάζουν από το δικό μας παζλ. Όσο όμορφα ,ασήμαντα ή άσχημα είναι μερικά από τα κομμάτια μας, δεν παύουν να έχουν καταλυτικό ρόλο για την τελική διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.

 Ζώντας καθημερινά πράγματα , κάνοντας λάθη , και επιλέγοντας λάθος έρωτες, το μόνο που κάνουμε είναι να μορφοποιούμε ένα τελικό αποτέλεσμα. Η εικόνα που προκύπτει και η αύρα που προσφέρει στους γύρω μπορεί να μη φαίνεται τέλεια, μπορεί να μην είναι η ιδανική μα αν παρατηρήσεις ακόμη και τα λιγότερο όμορφα τμήματα της φαίνεται πλέον να έχουν αξία, και να αναδεικνύουν μία ξεχωριστή ομορφιά ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Τέτοια ομορφιά , που να χάνεται μέσα στο ολοκληρωμένο όλο! Ζούμε για να αποκτούμε εμπειρίες. Εαν κάποιες από αυτές χαθούν , όπως τυχαίνει να χάνονται και τα κομμάτια του παζλ, τότε θα είμαστε κενοί κατά κάποιο τρόπο. 

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...