25/6/15

"Trying to Find Yourself" can be tough .

http://hellaemo.com/wp-content/uploads/2012/07/InsteadOf.jpg


Μερικές φορές δε θέλουμε πολύ για να δούμε τι υπάρχει μέσα μας!Δε θέλει ιδιαίτερο "κόπο ούτε τρόπο" όπως συνηθίζουν να λένε. Ίσως κάποιες φορές θέλουμε απλώς το κατάλληλο άτομο δίπλα μας,για να βρούμε αυτό που πραγματικά νιώθουμε/θέλουμε/ποθούμε ή συνοψίζοντας το,για να βρούμε το "είναι" μας!

Έχει τύχει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης ,μα αναμενόμενης της περισσότερες φορές ζωής μας να περάσουμε "φάσεις" κατά τις οποίες ,με πολύ απλά,χωρίς στολίδια λόγια,"δεν είμαστε εμείς, "δεν είμαστε οι εαυτοί μας"! Και ναι..ίσως αποτελεί απαραίτητη φάση για τη ζωή όλων μας. Ίσως τελικά αυτές οι "μη επιθυμητές φάσεις" ή ακόμη και οι γεμάτες μπέρδεμα και σκοτούρα, γεμάτες "δεν ξέρω τι θέλω", "δεν ξέρω τι μου φταίει , ή "τι με ενοχλεί ,να είναι αυτές ακριβώς οι φάσεις ,τις οποίες οφείλουμε όλοι να διανύσουμε προκειμένου να ανακαλύψουμε τα εσώψυχα του εαυτού μας..Το τι είμαστε , από που ξεκινήσαμε ,τι καταλήξαμε να είμαστε και να θέλουμε, στο σημείο που έχουμε έρθει!

Δεν είναι και το πιο ευχάριστο και ίσως σε όλη αυτή τη δυσβάσταχτη πορεία του "όλα μου φταίνε" , να αποτελεί αφορμή για ίντριγκες χωρίς αιτία, για τσακωμούς χωρίς ιδιαίτερο σκοπό καθώς και για παρεξηγήσεις χωρίς ουσιαστικούς λόγους! Σε αυτό το σημείο είναι που αρχίζεις , με τόσο μπέρδεμα μέσα στο κεφάλι σου, να αναρωτιέσαι από που προήλθε όλο αυτό  και ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος όλων των παραπάνω!

 Μήπως πρέπει απλώς να αναρωτηθείς , εάν η ακατανόητη μα καθόλα αφύσικη "φάση" ταξινόμησης των θέλω σου ή ακόμη και αναθεώρησης ή ανασυγκρότησης των βασικών επιθυμιών σου ,τόσο σχετικά με τους άλλους όσο και με εσένα τον ίδιο , κατέληξε απλά να είναι μια δύσκολη φάση κατανόησης από την πλευρά όλων των γύρω σου?! Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ξεσπάσματα σε άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των "close friends" ή ακόμη σε άτομα του προσωπικού σου στενού (οικογενειακού σου) κύκλου, τότε σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να αναθεωρήσεις! Διότι πολλές φορές έχουμε καταλήξει να θυμώσουμε με δικά μας πρόσωπα, να οργιστούμε με καταστάσεις που ουσιαστικά δεν ήμασταν σε θέση να κρίνουμε σωστά, μέσα σε όλη αυτή την ανεξήγητα επίπονη "ψυχικά" διαδικασία του "θέλω να βρω τον εαυτό μου".

Τελικά , σκεφτήκαμε πόσο περίπλοκο μπορεί να γίνει όλο αυτό, ή ακόμη πόσο κουραστικό για τους υπόλοιπους?! Επίσης σκεφτήκαμε ποτέ , ότι εμείς όλοι , που σαν καραμέλα πλέον χρησιμοποιούμε το "ψάχνω να βρω τον εαυτό μου" είμαστε αρκετά εγωιστές? Όλοι σε κάθε στιγμή της ζωής τους ανακαλύπτουν μια νέα πτυχή του εαυτού τους! Κανένα άτομο, εάν ερωτηθεί, δεν είναι κάθε στιγμή ή κάθε λεπτό της ζωής του, σίγουρο για τις αποφάσεις του ή για το τι θέλει. Και κάποιες φορές είναι απαραίτητο να χαθούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία, να μπερδευτούμε στο λαβύρινθο του μυαλού μας, και να μπλέξουμε τις σκέψεις μας με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα τελικό στάδιο , σε ένα στάδιο του τελειοποιημένου μας εαυτού!

Επομένως, δεν έχεις παρά να αφήσεις τον εαυτό σου να κυλίσει σε όλο αυτό το "λούκι", να φύγεις και συ μαζί με το μυαλό σου, να κυλήσεις ,χωρίς δισταγμούς σε αυτή την αρκετά μελοδραματική φάση της ζωής σου, σε αυτή τη φάση που σου φταίνε τα πάντα ακόμη και εσύ ο ίδιος ,ή τα λάθη που κάνεις! Αρκεί να μην πάρεις άτομα στο λαιμό σου. Κανένας δε φταίει για τους δικούς σου προβληματισμούς ,ή για τα δικά σου "δεν ξέρω τι θέλω", "δεν ξέρω ποιος είμαι και που πάω"! Προσπάθησε να ανασυντάξεις κάθε μορφή επιθυμίας σου, κάθε άποψη σου πάνω σε οποιοδήποτε θέμα, πάνω στα μέτρα σου και με μέτρο! Ανασυγκρότησε τον εαυτό σου, κάνοντας πράγματα που βλέπεις ότι σε γεμίζουν ή που απλώς σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Που απλώς βγάζουν προς τα έξω τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα σου, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου! Φτιάξε και πρόσθεσε κάθε φορά και ένα καλό κομμάτι στο "είναι" σου!


Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...