25/8/15

" Η ομορφιά του διαφορετικού "



Πόσες φορές έχουμε δει τον εαυτό μας μέσα σε καταστάσεις που δε μας ταιριάζουν η σε καταστάσεις που σύμφωνα με κάποιους "δεν είναι για μας"/"δεν είναι του στυλ μας"... Πόσες φορές και πόσο απλά έχουμε όλοι μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε έστω για λίγα δευτερόλεπτα και να βάλουμε τη θέση μας σε μια κατάσταση η μια διαδικασία ,που υπό άλλες συνθήκες, δε θα περνούσε ποτέ από το ταπεινό μας μυαλό;! Αρκετές έως τώρα και πολύ περισσότερες ,στην πορεία της ,καθόλα ήσυχης και ομαλοποιημένης ζωής μας!

Τι είναι άραγε αυτό που κάνει τους ανθρώπους να αρέσκονται στο να βασανίζονται και να τοποθετούν τον εαυτό τους σε εντελώς διαφορετικές φάσεις από αυτές που κάποτε κατηγορούσαν και απλώς κουνούσαν κατηγορηματικά το κεφάλι η γελούσαν ειρωνικά;! Και ποιος τελικά μπορεί να προβλέψει πόσο διαφορετικός μπορεί να γίνει κάποιος μέσα από μια μη αναμενόμενη για τη δική του ζωή κατάσταση;! Η απάντηση είναι κανένας! Κανένας στα πάντα! Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση μπορεί να βρεθεί..κανένας δεν μπορεί να ορίσει εάν μια υπόθεση είναι για σένα η όχι..και κανένας δεν θεωρείται ανίκανος να γευτεί έστω και για λίγο την αύρα του αναπόφευκτου "κακού"! 

Όσο μεγαλώνουμε ,αποκτούμε νέες εμπειρίες! Εμπειρίες ικανές να σταθούν και να μας βοηθήσουν σε νέες , διαφοροποιημένες καταστάσεις που ποτέ δεν υπολογίζαμε...η που ποτέ δε θα βάζαμε τον εαυτό μας σε αυτές! Γιατί στο κάτω κάτω ,οι μέχρι τώρα εμπειρίες ,τόσο οι δικές μας, όσο και δικών μας ατόμων ήταν αυτές, που μας επηρέασαν η μας θύμισαν έστω και για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου, πως πρέπει να συμπεριφερθούμε σε μια, άγνωστη, για μας υπόθεση! Όταν περπατάς σε "ξένα" για σένα μονοπάτια , πρέπει εκτός από τα ανοιχτά σου μάτια να κουβαλάς πίσω σου και ένα σακίδιο "εμπειριών της μέχρι τώρα ζωής σου"! Γιατί , δε θα είσαι εσύ αυτός που θα σταθεί όταν κάτι κακό προκύψει , αλλά οι εμπειρίες σου και οι αντοχές σου είναι αυτές που θα σε στηρίξουν και θα δε βοηθήσουν να προχωρήσεις! Όταν δυσκολεύεσαι σε κάτι που επέλεξες και ήξερες εξαρχής ότι διέφερε των προσδοκιών σου η των δυνατοτήτων σου, μη γυρνάς αλλού για συμβουλές και μη ζητιανεύεις για τη βοήθεια κανενός! Εσύ υπεύθυνος των επιλογών σου , έχεις τη δυνατότητα να ορίσεις, που σταματάνε τα "θέλω και τα πρέπει" σου η ακόμη και τα "μπορώ η δεν μπορώ" σου! Όταν αρέσκεσαι σε κάτι διαφορετικό , το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό ... Πρέπει να προσαρμόζεις τον εαυτό σου σε νέα δεδομένα ,σε νέες συνθήκες! 

Μεγαλώνοντας ,αλλάζεις τόσο εσύ ολοκληρωτικά, σαν άτομο όσο και οι προσδοκίες σου, τα θέλω σου και τα συναισθήματα σου! Υπό άλλες συνθήκες δε θα φανταζόσουν ποτέ ένα διαφορετικό "εγώ" σου, γεμάτο όρεξη και αντοχή στο να παλεύει για κάτι που θέλει, γεμάτο κουράγιο να προσπαθεί να βρει λύσεις για κάτι που αγαπάει...η ακόμη και εξηγήσεις για το οτιδήποτε! Όταν γοητεύτηκες από το "διαφορετικό", αποφάσισες να μεγαλώσεις μέσα από αυτό, να αποκτήσεις εμπειρίες, που ποτέ δεν υπολόγιζες και συναισθήματα η συμπεριφορές , τις οποίες ποτέ δεν είχες καταφέρει να ξεθάψεις! 

Το διαφορετικό σε ελκύει... Είναι όμορφο και αυτή ακριβώς η "διαφορετική" ομορφιά του, η διαφορετική νοοτροπία του, είναι που σε εξιτάρουν και σε προκαλούν, να είσαι εκεί για αυτό, με κάθε τρόπο, σε κάθε διαφορετική πτυχή του! Να αλλάζεις μαζί του ολοκληρωτικά! Να αλλάζουν τα πιστεύω σου, οι εκδηλώσεις συναισθημάτων σου και ο κόσμος σου όλος! Να βλέπεις εσένα με άλλο μάτι... Να χαίρεσαι που αλλάζεις , να χαίρεσαι που ζεις αλλιώς... Γιατί το "αλλιώς" από το συνηθισμένο και μουντό αναμενόμενο είναι προτιμότερο...και αυτό γιατί σε κάνει περισσότερο άνθρωπο, πόσο μάλλον άνθρωπο με περισσότερες εμπειρίες! 


Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...