30/10/15

"Fifty Shades of...Not knowing Who You are"



"It comes in waves". Ξεκινώντας κάπως έτσι το άρθρο και προσπαθώντας να αποδώσω με όσο γίνεται καλύτερο τρόπο το χάος που επικρατεί μέσα μας ορισμένες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας, είτε αυτό καταλαμβάνει μεγάλα ή και μικρά χρονικά διαστήματα και περιόδους, οφείλω να ομολογήσω πως μία τέτοια κατάσταση χαοτική με μία πλήρως αδρανή συνθήκη να γυρνάει πάνω από το κεφάλι σου , με μία εντελώς αποκρουστική μορφή για το "εγώ" σου είναι από τις χειρότερες φάσεις της ζωής ενός ατόμου! Το να βρίσκεσαι σε ένα στάδιο "αποκαρδίωσης", ίσως και μετανάστευσης από τον πραγματικό σου εαυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ψυχολογία σου , τους γύρω σου και για κάθε πράξη που επιλέγεις να πράξεις σε εκείνη τη φάση της ζωής σου!

Έρχεται λοιπόν ,κατά καιρούς ένα στάδιο της ζωής σου, ένα ανήμπορο στάδιο και ανίκανο να σε κρατήσει δυνατό , να σε τοποθετήσει σε ένα ασαφές επίπεδο , ένα επίπεδο μελαγχολίας και χαράς ή ουδετερότητας , το οποίο μπορεί κάλλιστα να σε μπερδέψει και να σε κάνει να χάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό! Από το πιο ισχυρό άτομο ,καταλήγεις να γίνεσαι ευάλωτος, χωρίς βούληση ,χωρίς καν να έχεις το αίσθημα της αυτοπεποίθησης ή και δυναμικότητας, χωρίς να έχεις τη δύναμη να υποστηρίξεις τα πιστεύω σου ή αυτό που νιώθεις,γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να διακρίνεις και να ξεχωρίσεις τί είναι αυτό που ακριβώς νιώθεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο! Το πως έφτασες σε ένα τέτοιο στάδιο , του να μην αναγνωρίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό, ή το τι πραγματικά είναι αυτό που θέλεις μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο λόγους που μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις! Μπορεί όμως να οφείλεται καθαρά και σε ένα λόγο ,ένα λόγο που αποτελεί και ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής σου. Ένα λόγο που για κάποιο διάστημα μικρό ή μεγάλο σε επηρέασε τόσο ώστε να τα δεις όλα αλλιώς,από μία διαφορετική ματιά. Όταν ο λόγος παύει να αποτελεί το λόγο για να είσαι έτσι, τότε ναι ίσως έχεις το αξίωμα να κάνεις ένα mind mess!

Και σε αυτό το σημείο σπεύδω να εξηγήσω όσο είναι εφικτό τι ακριβώς σημαίνει το "mind messing". Σε μία ιδιαίτερα απλοϊκή του μορφή και καθόλα επιστημονική εξήγηση θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως "τα έχω κάνει σαν τα μούτρα μου" ή "δεν ξέρω τι  θέλω,ποιος είμαι και που πάω"! Βλέπεις τον εαυτό σου να μην μπορεί να αποφασίσει από το πιο ασήμαντο έως και το πιο σοβαρό. Δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να πιεις mochachino h cappuccino, αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θες να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα και refresh στον εαυτό σου ή αν θα μείνεις να συνεχίσεις στην ίδια κατάσταση. Ίσως κάποιες φορές με το να ξεγελάμε τον εαυτό μας και να τονίζουμε εμφατικά πόσο αβέβαιοι είμαστε ή πως "δεν ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε" , να είναι ένας τρόπος για να καθυστερήσεις το χρόνο να δεις ποια πλευρά σου είναι αυτή που υπερισχύει! Η πλευρά του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ?! Η πλευρά του θα κάνω τα ΠΑΝΤΑ ή του ΤΙΠΟΤΑ. Πόσο μάλλον για κάποιο πρόσωπο που αγαπάς. Το αγαπάς ή απλώς έχεις συνηθίσει να το αγαπάς?!

Το mind messing λοιπόν μας επηρεάζει από ολοκληρωτικά εως καθόλου. Και λέω καθόλου ,διότι φτάνει να σε μπερδεύει όλο και περισσότερο και να σε βυθίζει κι άλλο στο βούρκο της αδράνειας και της αβεβαιότητας. Φτάνεις σε ένα σημείο του να ξεχνάς ποιος είσαι ,από που προέρχεσαι και ποια είναι τα πρωταρχικά σου "θέλω" και μπερδεύεσαι με άλλα τόσα που χάνεις την πραγματική ουσία! Δεν είσαι σε θέση να δεις τι πραγματικά αισθάνεσαι όταν επηρεάζεσαι από άλλους τόσους παράγοντες , ούτε να κρίνεις τι είναι καλό ή όχι για τον εαυτό σου και τη μετέπειτα πορεία! Απλώς τρενάρεις το χρόνο και χάνεσαι σε εγκεφαλικά παιχνίδια και εκνευρισμένα ή απελπισμένα κύματα στην έκταση του μυαλού και της καρδιάς σου και περπατάς στις μύτες των ποδιών σου ελπίζοντας πως κάποιος με μία μαγική τρίαινα θα σε σώσει από αυτήν την κατάσταση. Μία κατάσταση που έχει τη μορφή ατέλειωτης κλωστής πάνω από μία ατελείωτη έκταση πελάγους. Το πέλαγος στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το μυαλό σου και όλα όσα σκέφτεσαι ή αποφεύγεις να σκεφτείς γιατί απλά "έχεις ξεχάσει να νιώθεις,να επιλέγεις χωρίς δισταγμούς και να αγαπάς δίχως τέλος".

Όμως αν εσύ ο ίδιος κάποια στιγμή δεν δώσεις ένα τέλος σε αυτή τη φάση που περνάς δε θα το κάνει κανένας άλλος..γιατί πολύ απλά κανένας δεν έχει τη δύναμη που εσύ ο ίδιος έχεις θαμμένη στα ενδόμυχα της ψυχής σου και στο πίσω μέρος της λογικής και της καρδιάς σου! Σταμάτα να κοροϊδεύεις και να βάζεις τον εαυτό σου σε μία ουδέτερη κατάσταση και ξεκίνα από εκεί που είχες μείνει πριν αυτό το "κάτι" σε επηρεάσει τόσο ώστε να βρίσκεσαι τώρα εδώ που βρίσκεσαι! Στο να έχεις χάσει τον εαυτό σου! Κάνε πράγματα που σου θυμίζουν εσένα και δραστηριοποιήσου . Δοκίμασε νέες πηγές ενέργειας που μπορούν ίσως να σε βάλουν σε μία διαδικασία του να ξαναβρείς ότι έχασες από εσένα τον ίδιο.Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να πατάς γερά στα πόδια σου και να ξαναβρείς τη "χαμένη" δύναμή σου, αυτή που τόσο καιρό απορούσες αν υπάρχει ακόμη αν ζει ή αν πέθανε. Και θα σου απαντήσω εγώ...Ζει και βασιλεύει και θα κυριεύει μέσα σου αν εσύ την αφήσεις να λάμψει και να σε κατακλύσει! Και αυτό θα γίνει μόνο εάν επιτρέψεις στον εαυτό σου να ενδυναμωθεί και να χτίσει νέα θεμέλια! Sooo... Go Find Your-(Lost)-self !



Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...