31/1/16

"Darling...Give me some Drama"





Στο σημερινό κόσμο... σε κάθε κόσμο κάθε εποχής και δεκαετίας , οι άνθρωποι ερωτεύονται! Ερωτεύονται και συνάπτουν σχέσεις μεταξύ τους! Σχέσεις ερωτικές , σχέσεις πλατωνικές η σχέσεις  friendzonedαρισμένες! Στην προκειμένη περίπτωση θα μιλήσουμε για μια διαφορετική κατηγορία σχέσεων! Των "αυτοκαταστροφικών σχέσεων" δύο ατόμων , που τείνουν να είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους! 

Οι "toxic relationships" λοιπόν δεν μπορούν παρά να αποβούν τοξικές , σύμφωνα κιόλας με την ερμηνεία της ίδιας της λέξης :Τοξικός -> που δηλητηριάζει τον οργανισμό . Έτσι λοιπόν  και οι σχέσεις τέτοιου είδους , καθώς αποτελούν μια κατηγορία από μόνες τους "δηλητηριάζουν τον οργανισμό"του ανθρώπου με κάθε πιθανό τρόπο! Είτε αυτό έχει επίπτωση στην ψυχολογία του, είτε στην υγεία του , στην εμφάνιση του και σε χίλιους δυο ακόμη παράγοντες! 

Ας πάρουμε όμως από την αρχή τα γεγονότα! Δυο άνθρωποι , ο καθένας ελεύθερος , που ζει αν οχι ξένοιαστα , τουλάχιστον ήσυχα την καθημερινότητα του, με τους δικούς του καθορισμένους ή και ακαθόριστους ρυθμούς , γνωρίζονται με οποιοδήποτε πιθανό τρόπο μεταξύ τους! Ας υποθέσουμε πως δημιουργείται μια Α σπίθα μεταξύ τους και οι ίδιοι νιώθουν συνεπαρμένοι , οπότε επιλέγουν να ξεκινήσουν ένα νεο ειδύλλιο! ("Ειδύλλιο"... Πόσο αστεία για κάποιο λόγοo μου φαίνεται ,τουλάχιστον οπτικά, αυτη η λέξη· σκεπτόμενη πως αποτελεί έναν αρκετά ρομαντικό , vintage για να μην πω παλιομοδίτικο όρο , χρησιμοποιούμενο σε μια αρκετά άψυχα διαμορφωμένη , πεζή κοινωνία , που στην πλειοψηφία της παρατηρείται πλήθος ανούσιων ερωτικών-σχέσεων!) 

Τα δύο ερωτευμένα πια άτομα , όντας μαζί η και ακαθόριστα μαζί , πέρα από το γεγονός πως βρίσκονται σε ένα υπέροχο , ειδικά δικό τους διαμορφωμένο "ροζ-σύννεφο" , όπως είναι απολύτως φυσιολογικό , μετά από ένα διάστημα , είτε αυτό είναι μικρο η μεγάλο (αφήνοντας το σε υποκειμενικά κριτήρια) , αρχίζουν να έχουν κάποια θέματα να αντιμετωπίσουν! Θέματα ,εννοώντας σκηνές ζήλιας , σκηνές "μου έλειψες ,έχω μια ώρα να σε δω" , θέματα χρόνο καθυστέρησης στην απάντηση μηνυμάτων η ακόμη έλλειψης επικοινωνίας! Τα προβλήματα και οι μικροδιαφορές ,σταδιακά ή και ραγδαία παίρνουν ανθρώπινη μορφή και γίνονται το τρίτο πρόσωπο της σχέσης! 

Ονομάζοντας καθαρά παραδειγματικά και για λόγους κατανόησης το τρίτο πρόσωπο "Τοξικότητα" ή "Δράμα" για τους πιο μελό αναγνώστες , μπορούμε πλέον να παρατηρήσουμε τις επιπτώσεις του Τρίτου αυτού προσώπου μέσα στη σχέση! Το προ "pink-clouded couple" , έχει πια μετατραπεί σε ένα από αυτά τα ζευγάρια που βλέπεις να τσακώνονται στη μέση του πουθενά και μετά να τα βρίσκουν! Έχει γίνει από αυτά τα ζευγάρια , που αποφασίζουν να χωρίσουν οριστικά , λόγω των προαναφερθέντων "θεμάτων" ,άλλα ως δια μαγείας μέσα στα επόμενα δύο μερόνυχτα είναι πάλι μαζί "πιο ευτυχισμένο από ποτέ", προσπαθώντας ξανά και ξανά να λύσει τα άπειρα προβλήματα του! 

Αυτού του είδους οι σχέσεις δεν μπορεί κανείς ποτέ να προσδιορίσει πόσο μπορεί να διαρκέσουν! Σκέφτεται κανείς πως δεν ξέρει πια τι να περιμένει από ένα τέτοιο ζευγάρι! Όχι ότι πρέπει απαραίτητα κανείς να ασχολείται...ή να περιμένει ,άλλα τα τουλάχιστον κοντινά πρόσωπα των δύο αυτών ατόμων , φθείρονται εξίσου συναισθηματικά με τους ίδιους! Γιατί περνούν αστραπιαία από τη διαδικασία της χαράς ,στης παρηγοριάς και από αυτή της παρηγοριάς στης χαράς! Ώσπου πια ξέρουν ότι δεν μπορούν να αντιδρούν άλλο! Το θέμα είναι πως τα ίδια τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε αυτή τη σχέση ,αυτοκαταστρέφονται από την ίδια τους την ένταση! Αφενός ζουν έντονα συναισθηματικές στιγμές, και αφετέρου περνούν περιόδους κατάθλιψης! Αλλά γι αυτό ζουν.. Για τις στιγμές που θα τα ξαναβρούν με το "άλλο τους μισό" ή που τουλάχιστον αυτό νομίζουν πως είναι! Πολλά συναισθήματα , άπλετος πόνος , αμέτρητη και συνεχής προσπάθεια ! Όλα πολύ , όλα too much! 

Μα συνήθως αυτές είναι οι σχέσεις που μας αλλάζουν , προς το καλύτερο η το χειρότερο! Αυτές οι σχέσεις ,οι σχέσεις "ναρκωτικό" , από τις οποίες νομίζεις πως στάθηκες δυνατός από το χωρισμό τους, είναι και αυτές που σε έκαναν καλύτερο άνθρωπο από ποτέ, που σου προσέφεραν τις πιο όμορφες στιγμές (στα καλά τους) ! Είναι σχέσεις για άτομα με γερό σκαρί , όπως έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου! Η αγάπη σε άλλους κυλάει σαν νερό και σε άλλους θέλει προσπάθεια ...μεγάλη προσπάθεια! Αν αντέχεις να μη σκοτώσεις τον έρωτα σου, μείνε! Αν όχι μείνε στα σίγουρα! 

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...