19/12/16

2016 NOTE : Stay Away From Negative People




Ένα ακόμη κλισέ άρθρο... Αυτό θα σκεφτείς.. "Αντίστροφη μέτρηση για το 17", "Τελευταίες μέρες του 2016","Μην ξεχάσω πριν έρθει το νέο έτος"..και ένα σωρό άλλες κλισέ κοινότυπες εκφράσεις που βαρέθηκες να χρησιμοποιείς ή να διαβάζεις σε hashtag και ταμπέλες άλλων. Αυτό σκέφτεσαι! Είναι εκείνη η στιγμή του χρόνου που νιώθεις πως μεγαλώνεις πως γίνεσαι πιο σοφός. Για κάποιο λόγο νιώθεις πως κάτι μεγάλο έρχεται στο τέλος του, πως θα πάρει ολωσδιόλου διαφορετική μορφή και όψη, και πως θα έχει μία εξολοκλήρου διαφορετική υπόσταση.

Όταν ένας χρόνος έρχεται στο τέλος του βρίσκεις τον εαυτό σου χαμένο ή ένα χρόνο πιο ώριμο , έχοντας ζήσει κάποια πράγματα περισσότερα από πέρυσι , καλύτερα ή χειρότερα που σε έκαναν λίγο πιο έμπειρο, σε έκαναν λίγο πιο ολοκληρωμένο από αυτό που ήσουν. Γιατί έχω μάθει , πως ότι μαθαίνουμε , είναι μόνο υπέρ. Υπέρ για να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος ,έχοντας ζήσει έξτρα καταστάσεις που σε έφεραν σε τελείως διαφορετικές θέσεις. Σου έμαθαν πως να διαχειρίζεσαι καλύτερα κάποια γεγονότα ή σε έβγαλαν εκτός των ορίων σου και σε έκαναν άλλο άνθρωπο...έναν που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχες δει.

Το ποιος είσαι δε θα σταματήσεις ποτέ να το μαθαίνεις. Σε γενικές γραμμές όλοι γνωρίζουμε τι θέλουμε, πως είμαστε και πως συμπεριφερόμαστε σε συνήθεις καταστάσεις που έχουν να κάνουν με συνήθεις πρόσωπα μέσα στην καθημερινότητα μας. Φαινόμαστε όμως λίγο περισσότερο, στα διαφορετικά. Σε αυτά που μέχρι πριν δεν ξέραμε και δεν υπήρχαν στη ζωή μας. Αυτά τα "ξένα" που ήρθαν μας άλλαξαν και ξανά έφυγαν. Εκεί αρχίσουμε να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Όταν μία κατάσταση τελείως "ξένη" τόσο ως προς εμάς και ως προς τον τρόπο που ζούμε μας εξιτάρει ή μας συγχύσει , παραμένουμε ίδιοι και απαράλλακτοι απλώς με μία σπίθα αλλαγής και διαφοροποίησης τότε ναι, μάλλον είμαστε αρκετά ολοκληρωμένοι σαν άτομα ,αρκετά δυνατοί ώστε να μην μεταλλαχθούμε προς το κακό συγκεκριμένα μέσα από μία κατάσταση.

"Γιατί έχω την τάση στα περισσότερα από τα άρθρα μου να γίνομαι αρκετά κυνική ή αρκετά σουρεαλιστική και απαισιόδοξη?" με ρώτησε πρόσφατα ένας φίλος μου.. Και αναρωτήθηκα μήπως είμαι εγώ αρνητικός άνθρωπος ή μήπως είμαι απαισιόδοξη από γεννησιμιού μου ή αν έγινα έτσι...αν με έκαναν οι άνθρωποι να γίνω έτσι. Προτίμησα το δεύτερο. Όσο ρεαλιστικά και να το σκεφτώ μου ακούστηκε καλύτερα στα αφτιά της σκέψης. Θα ήταν καλύτερο να κατηγορήσω τους άλλους για το πως έγινα, πιο εύκολο τουλάχιστον. Οπότε, πιστεύοντας το πια, λέω πως ίσως ρίχνω το βάρος σε εκείνους, τους κάποιους αρνητικούς ανθρώπους, που πέρασαν από τη ζωή μου, άφησαν μία απαισιόδοξη μορφή του αρνητικού και με μετέτρεψαν σε κάτι που αρνείται εγωιστικά να δεθεί με κάτι αντίστοιχο παρόμοιας μορφής. Τουλάχιστον για το νέο έτος.

Αν έμαθα κάτι από αυτή τη χρονιά..(δείχνοντας μία κλισέ μορφή του εαυτού μου), είναι πως πρέπει να μένεις μακριά από αρνητικούς ανθρώπους. Είναι εκείνοι οι λίγοι, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας με μία χαριτωμένη μορφή όμορφου και ευδιάθετα καλοντυμένου ανθρώπου που με το καλημέρα θα πάρεις μία μικρή αύρα από την αρνητικότητα τους. Καλημέρα θα πεις..και θα σκεφτείς αν το άρθρωσες σωστά, φιλί θα δώσεις και θα νιώθεις αμφιβολία για τη χρονική διάρκεια, θα χαιρετήσεις και θα νομίζεις πως ήταν υπερβολικό το νεύμα σου. Δεν είναι πως εσύ κάνεις κάτι λάθος..η πως είσαι γενικά το λάθος άτομο για αυτόν/ή , είναι που τα συγκεκριμένα άτομα όσο σωστός και να είσαι θα νιώθεις την κακή τους αύρα να σε διαπερνά όλο και περισσότερο. Με μικρά μικρά βήματα , που σκάνε στο τέλος σε κάτι αρκετά χαριτωμένο και θα σε κάνουν να πιστεύεις πως όλα είναι τόσο άσχημα εκεί έξω, ή πως τίποτα δεν είναι όμορφο.

Καλησπέρα λοιπόν, σε εκείνα τα όμορφα πλάσματα που ένιωθαν και το παραμικρό και περπατούσαν άνετοι στους δρόμους ψάχνοντας τις ομορφιές στο οτιδήποτε και βρήκαν την ασχήμια στα πάντα μέσα στο πιο μικρό χρονικό διάστημα. Αν είσαι ένα από αυτά σήκωσε το χέρι, και αν έχεις γνωρίσει ένα από τα παραπάνω άτομα στη ζωή σου φύγε μακριά. Καλό είναι να αποφεύγονται. Δε θέλεις να γεμίσεις την ακλόνητη αυτοπεποίθησή σου με αμφιβολίες και τη χαρά σου με απαισιοδοξία. Στο λέω σαν φιλική συμβουλή. Αλλά ποια είμαι εγώ για να θίξει κάτι τέτοιο... Τι είναι για μένα η απαισιοδοξία ή τα άτομα αυτού του είδους?! Δε μου είναι και δε θα μου γίνουν ποτέ, δεν ήταν του γούστου μου, όσο και να δοκίμαζα πάντα κάτι μου άφηναν που τα απέφευγα σαν το θυμιάμα . Να προχθές δοκίμασα να φτιάξω green smoothie επειδή διάβασα πως είναι θρεπτικό για τον οργανισμό ειδικά όταν το πίνεις πρωινές ώρες. Όσο όμορφο και χαριτωμένο φαινόταν στην όψη και στη σκέψη, ήξερα εξαρχής οτι το σπανάκι ήταν βαρύ συστατικό. Λόγω του σπανακιού ένιωθα απίστευτα βαριά, όσο θετικά και αν προσπάθησα να το δω.

Οπότε με έναν τέτοιο σχετικότατο παραλληλισμό έρχομαι και συνειδητοποιώ πως όσο όμορφο και καλό αν φαίνεται κάτι για σένα, αν είναι εξαρχής αρνητικό ως αυτοτελές συστατικό , τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε επηρεάσει και προφανώς αρνητικά , ακόμη και αν όλα τα γύρω συστατικά και οι περιβάλλουσες συνθήκες προβάλλονται ως θετικές για εσένα ή σε συνδυασμό με σένα. Είσαι άτομο που προσπαθεί για το καλύτερο στη ζωή του και όσο και αν είσαι πληγωμένος/η προσπαθείς να είσαι ευδιάθετος για την παρέα και την οικογένειά σου?! Είσαι άτομο που προσπαθείς να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και τη ζωή σε γενικές γραμμές ως χαρά και κάθε μέρα σαν μάθημα και νέα εμπειρία?! Τότε απέφυγε εκείνα τα πρόσωπα που σε κάνουν με το πέρασμά τους να βλέπεις τα πάντα ανάποδα , άσχημα και κατσιδιασμένα, όπως τα μαλλιά της διπλανής στην καφετέρια, που υπό άλλες συνθήκες δε θα τα πρόσεχες καν αλλά τώρα προσέχεις οτιδήποτε δε σου κάθεται καλά στο μάτι ή στα αφτιά με κάθε λεπτομέρεια και σπεύδεις να κατηγορήσεις ακόμη και τον περιπτερά επειδή σου έδωσε ρέστα σε πολλά ψιλά.

Είναι τόσο εύκολο να επηρεαστείς όμως... Τόσο εύκολο να κατρακυλήσεις στο παιχνίδι της απαισιοδοξίας , όταν το έχεις μάθει με τον καλύτερο τρόπο από τους καλύτερους δασκάλους . Δάσκαλοι με το όνομα "εμπειρίες με αρνητικά άτομα". Άτομα που νευριάζουν με το παραμικρό και ξινίζουν και με το τιτίβισμα των καναρινιών, ή που στραβοκοιτάζουν όταν κάτι δεν τους αρέσει σύμφωνα με τα στρυφνά γούστα τους.

Να θυμηθώ λοιπόν πριν τελειώσει το 2016 να μείνω όπως ήμουν. Να μείνω εδώ και μακριά από εκεί που μου φάνηκε εμένα στραβό. Δεν είναι πως μαθαίνουμε πολλά μέσα σε ένα χρόνο. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως μαθαίνουμε αυτό το κάτι παραπάνω , που θα μας αλλάξει και θα μας κάνει ένα τι πιο προστατευτικούς με τον εαυτό μας και τα θέλω μας. Κρατήστε ψιλά τα στάνταρ σας όσο και αν προσπαθεί το δεκαέξι να σας θυμίσει ότι τα ζήσατε , αυτά που ήδη ξεχάσατε και βιάζεστε να πάτε με χαρά στο νέο έτος. Τρέχοντας βλέπω άτομα να ψωνίζουν στα μαγαζιά, τρέχοντας να γυρνάν στις πόλεις τους..όλοι "τρέχοντας" λες και από κάτι βιάζονται να ξεφύγουν, και από κάτι νέο να πιαστούν.

Ίσως αυτό είναι το σωστό. Ίσως με κάθε αλλαγή του χρόνου να αλλάζει πράγματι και ένα μεγάλο κομμάτι μέσα μας. Όπως τα φίδια έτσι και εμείς με την αλλαγή του 2016 σε 2017 να αφαιρέσουμε το παλιό αποξηραμένο πια παρελθόν και με νέα όψη και κυρίως αύρα να ετοιμαστούμε για κάτι καινούριο.

"2017 be better to me"...και τέτοιες αηδίες!
kisses readers


Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...