5/10/17

Dress like a Parisian during Autumn



Φθινόπωρο . Παρεξηγημένο μου φθινόπωρο που όλοι επιδοκιμάζουν και όλοι καταριούνται με αυτή την διακριτική και αφανή γοητεία που εκπέμπεις. Πώς γίνεται να είσαι σε όλους αρεστό ?! Δε γίνεται.Το έχει πει άλλωστε και ο "Σόλων ο Αθηναίος".

Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορεί κανείς να σε αγαπήσει, αν φυσικά το επιθυμείς . Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε να τον αγαπούν και να τον περιμένουν με λαχτάρα, να τον ζουν με όλη την ομορφιά και ασχήμια που μπορεί να έχει ?!  Εγώ λοιπόν επέλεξα να σε αγαπήσω με το δικό μου τρόπο. Έτσι όπως ξέρω. Κάνοντάς σε όμορφο και εύκολο με τη δική σου γοητεία, είτε με ήλιο είτε με κρύο. Και εκείνες τις πρώτες βροχές σε ένα συννεφιασμένο mood που έχεις να μου χαρίσεις. Εκείνον τον απροσδόκητο καιρό που θυμίζει καιρό και κρύο Παρισιού. Ή τουλάχιστον έτσι θέλησα εγώ να το παρομοιάσω. 

Νιώθοντας λοιπόν , αυτό τον Παριζιάνικο αέρα , κάποιες μέρες αυτής της εποχής πηγαίνοντας για πρωινό και τρώγοντας croissant σε ένα τοπικό cafe ,θέλησα να αναπαραστήσω σε ένα outfit την ψυχολογία μου το τελευταίο διάστημα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν είναι πως νιώθει κάποιος Γάλλος, Ιταλός ή Ισπανός απλώς με μία εμφάνιση ή κάποια επιφανή κοινά χαρακτηριστικά, αλλά είναι όλο το συνονθύλευμα στοιχείων προσωπικότητας , ακουσμάτων συμπεριφορών και εξωτερικών χαρακτηριστικών. Έχοντας ,λοιπόν, μεγάλη αγάπη ,τόσο για την ιδεολογία των γυναικών της Γαλλίας, των τρόπων συμπεριφοράς τους , των αναπαλαιωμένων και vintage french jazz ακουσμάτων μου, αλλά και της αξιολάτρευτης στοχευμένης επιλογής ενδυμάτων τους δεν μπορώ να πω πως μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να νιώσω και να εκφραστώ σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με ανάλογο τρόπο. 

" Parisian women " :
Εκείνες οι γυναίκες που είναι ενημερωμένες , δυναμικές , πάντα προσεκτικές στις κινήσεις τους και φερόμενες με ανεπιτήδευτες ερωτικές τακτικές, προσέχοντας λεπτομέρειες και παραλείποντας σημαντικά εκκεντρικά στοιχεία και χαρακτηριστικά στην εμφάνισή τους. Θέλουν να νιώθουν ελεύθερες , άνετες αλλά κομψές στον τρόπο που ντύνονται , χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι έχουν προσπαθήσει ιδιαίτερα. Λίγα απλά και λιτά είναι αυτά που θα τις δεις να φοράνε, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως λείπει κάτι από τη συνολική τους εικόνα. Το κόκκινο κραγιόν , είναι καταλυτικό στοιχείο , αν όχι απαραίτητο για πρωινές έως και βραδινές εμφανίσεις τους , καθώς και τα ανάλαφρα και επιμελώς ατημέλητα μαλλιά.

Στο παραπάνω outfit λοιπόν , η επιλογή κοτλέ flare pants σε συνδυασμό με satin shirt , ζώνης με αγκράφα και επιπλέον αξεσουάρ ήταν αρκετή για να νιώθω εντός εποχής και εκτός χώρας! 








Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...