29/12/13

The night-thinking



Λένε πως οι πιο σιωπηλοί  άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται τη νύχτα. Ίσως και οι πιο πολυάσχολοι,οι οποίοι μέσα στην μακράν κουραστική μέρα ,εξαιτίας των αναρίθμητων υποχρεώσεων τείνουν να σκέφτονται τη νύχτα.  Ίσως ακόμη και οι άνθρωποι με μεγάλα όνειρα,  εκείνοι οι ταπεινά σκεπτικοί που πίσω από το ασήμαντα βαριεστημένο ύφος της ημέρας, ετοιμάζουν/σχεδιάζουν μεγαλεπήβολα σχέδια τη νύχτα .

 Τη νύχτα ,ο καθένας στη σκέψη του και όχι μόνο στα όνειρα, καθώς αυτά συνήθως δεν καθορίζονται από μας, έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει οτιδήποτε ξεχωριστό ,οτιδήποτε τον κάνει να αισθάνεται δδιαφορετικόςη και αδύναμος!  Οτιδήποτε έχει να κάνει με "Όνειρο Ζωής" η απλώς τα σχέδια της αυριανής ημέρας! Και ...η πλειονότητα των ανθρώπων τείνει να σκέφτεται τη νύχτα ,οτι δεν μπορεί ή ακόμη δεν έχει το χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά όμως ,το μυαλό του ανθρώπου δεν έχει όρια ορισμένες φορές , όπως άλλωστε δεν έχει όρια και ο ίδιος ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του...ορισμένες φορές! Και πως γίνεται πάντα από μια απλή σκέψη σχετικά με τη ρύθμιση του αυριανού ξυπνητηριού ,να καταλήγουμε να σκεφτόμαστε γιατί θα πεθάνει ο αγαπημένος μας ηθοποιός στην αγαπημένη μας σειρά?! Και για ποιον ακριβώς λόγο ,η σκέψη του ατόμου περνά από αναρίθμητα μονοπάτια και συνδυάζει τόσο διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα μέσα σε δευτερόλεπτα η μέσα σε ώρες?!

Αφού λοιπόν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να καθορίσει και να ταξινομήσει τις υποχρεώσεις του στην πραγματική του ζωή,  αναζητεί κάθε πιθανό τρόπο ,έτσι ώστε αυτές να υλοποιηθούν η τουλάχιστον να μπουν σε μια σειρά! Μα δε γίνεται.. και το μόνο που καταφερνεις είναι να κάνεις "μια τρύπα στο νερό" και να επεκτεινεις για ακόμη μια φορά τη δυσκολία και την περιπλοκότητα ανθρώπινης σκέψης! Σε κάθε απλή σου προσπάθεια σκέψης,  κατά τις βραδινές ώρες, τότε που ξεγελάς τον εαυτό σου πέφτοντας κάτω από τα σκεπάσματα, και που έχεις την ψευδαίσθηση πως ύστερα από μια τόσο κουραστική μέρα θα κοιμηθείς σαν "κοτόπουλο"..αρχίζεις να συνειδητοποιεις πως ξέχασες να πας στο μαγαζί να αγοράσεις κάτι απαραίτητο . Και τώρα που σκέφτηκες τη λέξη "απαραίτητο" θυμήθηκες ίσως τον παλιό έρωτα σου και η σκέψη με τη σκέψη γίνονται φωτοβολίδες στα εγκεφαλικά σου κύτταρα . Τότε είναι που φτάνεις στο κομβικό σημείο νυχτερινού πονοκεφάλου απέραντης νύστας και κοιμάσαι πριν φυσικά ολοκληρώσεις τις σκέψεις σου, οι οποίες ποτέ δεν έχουν σταματημό και ποτέ δεν πρόκειται να ταξινομηθούν πλήρως ,γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο που δεν υπολογιζες, κάτι νέο που έως τώρα δεν είχες στο μέτρο . Και αυτό το νέο είναι που σιγά σιγά θα γίνει οι ατελειωτες ακόμη σκέψεις σου θετικες/αρνητικες για αμέτρητα ακόμη βράδια ♡ . Good night readers .

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...