28/2/15

Changing May Be Good



Όταν μέρα με τη μέρα , ξυπνάς , άλλοτε με όρεξη άλλοτε με αυτό το βαριεστημένο ύφος να μουτζουρώνει το πρόσωπό σου , και σηκώνεσαι από το κρεβάτι πετάς τα βαριά παπλώματα ή τα ελαφριά σεντόνια ( εξαρτάται από την εποχή) , είσαι ή τουλάχιστον "νομίζεις" πως είσαι έτοιμος να ζήσεις άλλη μία μέρα της ζωής σου.


 Θαρρείς έστω και για λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα , όσο είναι εφικτό να σκεφτείς με το βαρύ κεφάλι και τα μισόκλειστα μάτια ύστερα από συνεχόμενες ώρες ύπνου ή ακόμη και από διακεκομμένο ύπνο , που σου προσέφεραν χίλια δυο πράγματα όπως : ( το τηλεφώνημα μίας διαφημιστικής εταιρείας, ή ακόμη και της μητέρας σου, οι κατασκευές της διπλανής οικοδομής ή ακόμη και τα γατιά που νιαουρίζουν κλαίνε ή οτιδήποτε άλλο σε κάποιο άγνωστο σημείο κοντά στο σπίτι σου )... θαρρείς λοιπόν, πως θα ακολουθήσει μία ακόμη κοινότυπη μέρα , πως όλα θα κυλήσουν ομαλά αν δεν υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο στο πρόγραμμά σου. Μία απλή όμως, κλασσικά συνηθισμένη ημέρα , γεμάτη από όλα αυτά τα τόσο "συνηθισμένα" μικρά πράγματά της, δεν ξέρεις ποτέ τι ακριβώς έχει να σου προσφέρει! Ποιος μπορεί να ξέρει τι θα προκύψει?! Ποιος ήξερε ότι εσύ, όταν γεννήθηκες ως ένα απλό συνηθισμένο μωρό , ένας ακόμη άνθρωπος που προστίθεται στον κόσμο θα είχε αυτό το "κάτι" διαφορετικό να προσφέρει στην κοινωνία , και πόσο μάλλον στους δικούς του ανθρώπους! Ποιος ήξερε ακριβώς τι ικανότητες ή δεξιότητες θα ανέπτυσσε κατά την ωρίμανσή του ? Κανείς! Οπότε κανείς δεν είναι σίγουρος για το τί μπορεί να ακολουθήσει σε μία απλή ημέρα!


Όντας άνθρωπος το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις ακριβώς την πορεία που ήθελες ή που σκέφτηκες πως θέλεις να ακολουθήσεις όταν άκουγες το αγαπημένο σου κομμάτι στο repeat για 20η φορά και ήξερες πως αυτό που σου προσφέρει η συγκεκριμένη μουσική μπορεί σίγουρα να αποτυπωθεί στο μυαλό σου ως ιδανικό , ή ως αυτοσκοπός! Γιατί λοιπόν , τόσα μικρά και α"ασήμαντα" πράγματα ,όπως εμείς νομίζουμε, αποτέλεσαν ουσιαστικά την αφορμή για να αλλάξουμε πολλές από τις αντιλήψεις μας ή τον τρόπο σκέψης μας μέσα σε μερικά μόλις λεπτά? Γιατί ενώ ακολουθούσαμε για καιρό κάποια παρτιτούρα, ξαφνικά σκίσαμε το πρωτότυπο και αλλάξαμε?! Κανείς δεν μπορεί να αιτιολογήσει ακριβώς την αιτία, ή για ποιο λόγο πράγματα απλά ή μία εξωτερική συμβουλή από κάποιον τυχαίο, ήταν αυτά, που μας επηρέασαν και άλλαξαν τη γνώμη μας, τα "πιστεύω" ,που μέχρι πριν λίγο έδειχναν να είναι τα σταθερά μας θέλω.


Υπάρχουν επομένως, αναρίθμητα "μικρά" πράγματα , που όσο και αν μας φαίνονται αδύνατα ή μη αναμενόμενα στην εξέλιξη μιας απλής ημέρας, μπορεί με εξωφρενικά απλό και γρήγορο τρόπο να μας αλλάξουν. Και κάθε τι που δεν αρνούμαστε να ζήσουμε ή δεν αποφεύγουμε να το περάσουμε, να το παλέψουμε όσο είμαστε εκεί, είναι αυτό που τελικά θα φτάσει να μας αλλάξει και να διαταράξει ίσως με καλό τρόπο κάθε είδους σκέψη ή πεποίθηση! Και όταν εννοώ πως θα μας αλλάξει...θα μας αλλάξει , τόσο που το "πριν" μας δε θα αναγνωρίζει τις πράξεις του "τώρα" μας, δε θα αναγνωρίζει την αντοχή ή την υπομονή που αποκτήσαμε μέσα από διάφορες περιστάσεις. Και αυτό..γιατί απλώς αλλάζουμε, και το πιο πιθανό έχοντας ζήσει πράγματα είναι να αλλάζεις και να αλλάζεις προς το καλύτερο. Οπότε ,μείνε εκεί , ζήστο και άφησέ το ,αυτό και κάθε ιδιομορφία του να σε αλλάξει.


Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...