21/12/14

When you look back...everything is different!



Είναι ίσως αστείο, το αν σκεφτείς, πως μέρα με τη μέρα ,τίποτα δε φαίνεται να αλλάζει ,να μετατρέπεται... η να διαφοροποιεί την βαρετή αυτή, την χωρίς καθόλου δράμα ή ένταση ,ζωή σου , όμως αν καθίσεις για ένα λεπτό να κάνεις μία μικρή ανασκόπηση της ζωής σου...όλα φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετικά!

Κάθε απλή μέρα, κάθε μέρα στη διάρκεια της οποίας τείνει να κάνεις ένα σωρό πράγματα που δε σε γεμίζουν ή ακόμη που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, αλλά όχι τόσο ,ώστε να αισθάνεσαι ,πως πλέον κάτι έχει αλλάξει μέσα σου , φαίνεται να περνά με τόση δυσκολία με τόση πλήξη και αδιαφορία για τα γεγονότα που περνάν μπροστά από τα μάτια σου , χωρίς να σου προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Η κάθε απλή ,συνηθισμένη για σένα μέρα...ίσως φαίνεται σαν ένα "γιαούρτι χωρίς λιπαρά" , που απλώς το τρως με το κουτάλι και με ή χωρίς αυτό ,δεν αισθάνεσαι καμία απολύτως διαφορά! Ξυπνάς με την ίδια μουντή διάθεση, ελπίζοντας πως το αύριο θα είναι κάπως καλύτερο ή πως το "σήμερα" σου θα ανατρέψει τη σειρά των επόμενων ημερών σου. Αυτή η ελπίδα , ίσως είναι το πιο αστείο πράγμα. Είναι αυτό που κάθε φορά θα σε βυθίζει. "Η ελπίδα πως ο κόσμος θα αλλάξει" ,"η ελπίδα πως θα αλλάξει η ζωή σου" ή ακόμη και πως "το δίκαιο θα ανταμειφθεί και το κακό θα τιμωρηθεί"...και κάθε είδους ελπίδα. Κι έτσι απλά "ελπίζοντας" για χίλια δυο, κατάφερες να χάσεις κάθε ιδιομορφία της καθημερινότητας σου. Κατάφερες τόσο απλά, να χάσεις το αλατοπίπερο της ζωής , και την ουσία ,ακόμη και των πιο μικρών συμβάντων, που μπροστά στα τσαλακωμένα μάτια σου, δείχνουν τόσο ασήμαντα και ταπεινά.

Δεν πρέπει...Δεν πρέπει να διατηρούμε τέτοια συμπεριφορά! Γιατί, όσο θαρρείς ,έστω και λίγο, όσο περνάει από το μυαλό σου πως η κάθε "ασήμαντη" για σένα μέρα, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ποιότητα της ζωής σου, τόσο περνάει ο καιρός και η αλλαγή στην πολυπόθητη ,διαφορετική και πολυτάραχη ζωή σου θα είναι μηδαμινή. Όταν καθημερινά πασχίζεις με κάθε τρόπο να απολαύσεις τις στιγμές , αυτές που κυλούν τόσο αθόρυβα, τόσο ομαλά, χωρίς εσύ να τις προσέχεις, όταν δίνεις βάση σε κάθε γεγονός που προκύπτει σε κάθε κατάσταση που διαφοροποιεί έστω και λίγο τη ζωή σου, τότε πραγματικά κάποια στιγμή , θα γυρίσεις θα κοιτάξεις πίσω σου και όολα θα είναι εντελώς διαφορετικά! Μέρα με τη μέρα... στέκεσαι απλώς εκεί και κοιτάς γύρω σου , απλώς κοιτάς και παρακολουθείς όσα συμβαίνουν με ή χωρίς αιτία. Με ή χωρίς ένταση! Και όλα αυτά , γιατί απλώς δεν τα θεωρούσες άξια προσοχής, ή άξια ενδιαφέροντος. Κι όμως τα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, οι όσες μικρές , ταπεινές και μη αξιομνημόνευτες αλλαγές προκύπτουν, είναι αυτές που αργά ή γρήγορα με το δικό τους τρόπο και τη δική τους συμβολή, θα σε κάνουν αυτόν που είσαι σήμερα, αυτόν που κατάφερες να γίνεις. Το κάθε στίγμα του Σήμερα, σε μορφοποιεί και σε μετατρέπει ξαφνικά, παρακολουθώντας το από μακριά, σε έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο του Χθες!

Έτσι λοιπόν... δεν πρέπει να αφήνεις τη ζωή σου να κυλά μάταια μπροστά σου! Δεν πρέπει να απαξιείς για τις σημερινές εντάσεις και σπίθες που πετάγονται αχνά στη "σαχλή" καθημερινότητά σου, παρά μόνο να τους δίνεις την ίδια σημασία, με αυτή που θες να σε αντιμετωπίζουν αργότερα οι γύρω σου! Να τις μελετάς, να τις προσέχεις και να παλεύεις για αυτές. Γιατί στην τελική το παρελθόν σου , σε έκανε σήμερα αυτό που είσαι. Το κάθε γεγονός το κάθε άτομο που έτυχε να μπει στη ζωή σου σε έκανε τον άνθρωπο του σήμερα. Βλέποντας τα όλα από μακριά, θα καταλάβεις...πως όντως, όλα πια είναι διαφορετικά ! 

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...