1/11/14

Dream Hunters



Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Δεν έχει σημασία , από που ακριβώς είσαι, πόσο χρονών, τι χρώμα έχεις ή αν είσαι φαν της Τζαζ ή της Ροκ. Όπως άλλωστε και σε ποικίλα ακόμη θέματα, τέτοιου είδους χαρακτηριστικά δε φαίνεται να έχουν την παραμικρή έστω αξία πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ποιο ακριβώς είναι το θέμα μας , από που προκύπτει , ποιοι το δημιουργούν και ποιες οι συνέπειές του... αυτό ακριβώς πρόκειται να αναλύσω στο συγκεκριμένο άρθρο με τον τίτλο : "Οι κυνηγοί του ονείρου"!

Όταν μιλάμε για όνειρα, επιθυμίες , πάθη , λάθη ... δεν έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους τους ανθρώπους , δεν έχουμε να κάνουμε με απλές οντότητες της ταπεινής καθημερινότητας. Έχουμε να κάνουμε με αρκετά δημιουργικά πλάσματα, τα οποία από τη στιγμή μόλις της γέννησής τους, ξεκινούν ακατάπαυστα μέσα από χιλιάδες άλλες σκέψεις να δημιουργούν και να πλάθουν με άριστη ίσως ικανότητα τα δικά τους , μικρά ή μεγάλα "όνειρα". Και όταν μιλάμε για "Όνειρα" , δεν αναφερόμαστε ούτε στα "Κλεμμένα" ...ούτε όμως σε αυτά που τείνουν τα ανθρώπινα πλάσματα να βλέπουν κατά κάποιο τρόπο στον ύπνο τους, αλλά αυτά που βλέπουν στον... "ξύπνιο" τους. Όνειρο...τί είναι ?! Ποια τα όριά του , πως μπορεί κάποιος να το πραγματοποιήσει , και σε πόσο χρόνικό διάστημα θα είναι σε θέση ο ίδιος ο άνθρωπος , να δει το δικό του όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά και να παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια του , με μία άπλετη χαρά και μία χαζοχαρούμενη έκφραση προσώπου ?!

Αν και ο ακριβής ορισμός του ονείρου, δεν είναι τόσο εύκολο να προσδιοριστεί, κατά πάσα πιθανότητα... "Όνειρο", είναι κάτι που κάνει τους ανθρώπους αυτό που είναι αυτή τη στιγμή, δηλαδή..."άνθρωποι". Πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηριστεί ως άνθρωπος, εάν ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να κάνει όνειρα για το μέλλον του, για την προσωπική του ζωή, και να πάσχιζε να τα πραγματοποιήσει με κάθε πιθανό τρόπο, αρκεί βέβαια αυτό να μην ξεπερνούσε τα όρια του εφικτού και του νόμιμου. Όταν από μικρή μόλις ηλικία, είσαι σε θέση να κάνεις πλάνα για τη ζωή σου, ή να φαντάζεσαι τόση ένταση πράγματα ,που θα σε έκαναν χαρούμενο αν τα αποκτούσες , όταν νιώθεις ευχαρίστηση και μόνο με το να ονειρεύεσαι ,το κάθε τι πιθανό και ενδεχόμενο, και όταν πασχίζεις και καταφέρνεις να το κερδίσεις με τον κόπο σου...τότε ναι! σίγουρα είσαι άνθρωπος.

Ένα όνειρο ακόμη και αν αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο... ακόμη και αν είναι πραγματοποιήσιμο ή μη, δεν μπορεί παρά να προκαλεί τις προσωπικές σου αντοχές, την ένταση της νοητικής σκέψης και τα εγκεφαλικά σου κύτταρα! Άρα σε κάνει ζωντανό! Ζωντανό και δραστηριοποιεί με κάθε τρόπο τη σκέψη σου. Δεν έχει σημασία αν είσαι φτωχός , ή εύπορος, όμορφος ή άσχημος, κουτσός ή στραβός. Σημασία έχει το πόσο μπορείς εσύ, να αντισταθείς σε αυτήν την ενοχλητικά αρνητική σκέψη, που προσπαθεί με ακόρεστη μανία, να κατακλείσει την ελπίδα σου, για πραγματοποίηση του δικού σου ονείρου! Το όνειρο ή και το κάθε επόμενο όνειρο που θα τύχει να σκεφτείς, θα είναι πάντα μία πρόκληση για τις αντοχές σου και την πίστη σου στα δικά σου προσωπικά θέλω! Το μόνο που έχεις να κάνεις... είναι να μην αφήνεις την αρνητική σκέψη να σε κατακλύζει ...και κυρίως να παραμένεις πιστός σε κάθε είδους όνειρο που έχεις. Ακόμη και ένα "μη πραγματοποιήσιμο όνειρο" σύμφωνα με τα αυστηρά όρια της λογικής, με θέληση μπορεί να γίνει το πιο εύκολο εμπόδιο, όπως αυτό που αγανακτείς και απελπίζεσαι και μόνο που το βλέπεις...αλλά όταν ήδη το έχεις ξεπεράσει δεν κατάλαβες καν τη δυσκολία του και το χρόνο που σου πήρε.

Η δίψα σου για υλοποίηση του ονείρου σου, δεν μπορεί να προσπεραστεί ούτε από εσένα και την αρνητικότητα σου ,ούτε από το περιβάλλον γενικότερα. Ως "εσύ" δεν μπορείς να αναλογιστείς , σε καμία των περιπτώσεων, αν το όνειρό σου κάποια στιγμή θα σε κοιτάξει κατάματα, ή αν θα περάσει με μία βέσπα μπροστά σου χαιρετώντας σε. Τα όνειρα επιζητούν την επιθυμία σου και την ατελείωτη επιμονή και υπομονή σου. Θέλουν να τα θες. Όσο περισσότερο αυξάνεται η επιθυμία σου για πραγματοποίησή τους, τόσο πιο εύκολα θα έρθουν σε σένα. Αν δουν, πως δεν είσαι σε θέση να "παλέψεις για αυτά" ή ακόμη και αν σε δουν για λίγο αδύναμο ή ανασφαλή θα γυρίσουν να σε κοροϊδέψουν με μία απλή χειρονομία. Οπότε... δείξε σε αυτά , μα πρώτα απ'ολα στον εαυτό σου πως είσαι ικανός να αντισταθείς και να παραβλέψεις οποιαδήποτε αδυναμία.

Satin 228 - Seventeen Cosmetics

We already know that "red" is this years trend . We see it literally everywhere starting from clothes, shoes, accessories...